VARKENS

Wolvarken X Berkshire


De moeder is een wolvarken en de vader is een Berkshire, dit is de ideale combinatie voor goed vlees ,met gezonde vetten.

Het wolvarken zelf komt pas vrij laat op slachtgewicht, 16 maanden, hierdoor is de prijs van het vlees zo hoog geworden dat het onverkoopbaar. Misschien nog belangrijker, het vlees is dan te vet. Door een kruising met de Berkshire te maken krijg je de perfecte vlees verhouding en is het slachtgewicht eerder bereikt, 11maanden

Dit varken is dolgraag buiten, sterker nog hij is in de stal niet eens te houden. Ze kunnen tegen een temperatuur van -30 graden, oorspronkelijk komt het wolvarken uit Hongarije en de Berkshire loopt al eeuwen in de engelse hooglanden te scharrelen.


Bonte Bentheimer


De Bonte Bentheimer is bijna uitgestorven geweest. In de jaren 60 was vetarm vlees de mode, uiteindelijk bleven er maar 30 Bonte Bentheimers over.

Als je de Bonte Bentheimer op een normaal tempo groot laat worden dan is hij zeker niet te vet, en zoals nu blijkt zijn het ook nog eens gezonde vetten. Waar er vroeger binnen 4 maanden een slachtgewicht van 100Kilo bereikt moest worden, doen wij er 9 maanden over. misschien wel nog belangrijker ze hebben grond om te wroeten. Dit betekent een stressvrij leven.

Al onze varkens zijn ANTIBIOTICA-VRIJ en hebben meer dan genoeg ruimte om RING-VRIJ te wroeten ook de krulstaarten worden niet GECOUPEERD