VLEES

Wil je vlees bij ons kopen, neem dan contact met ons op. Ook verkopen we Half varken(€9.00/Kilo) en een kwart varken (€9.50/Kilo)

SPEKLAP

speklappen-van-t-varken-vers-41585-large
  • €11.00 per KG
  • Speklappen zijn afkomstig van de buik van het varken. De lapjes zijn dun (1,3cm) gesneden.

GEHAKT half/half

Gehakthoh
  • €8,50 per KG
  • Het vlees is afkomstig uit verschillende delen van het varken en rund.

FILETLAP

Filetlapje
  • €12.00 per KG
  • Het filetlapje is afkomstig uit de rug van het varken. Dun gesneden, kort bakken!

WORST

Braadworst
  • €11.00 per KG
  • De braadworst bestaat uit kruiden, deze is biologisch. Per stuk ongeveer 100G
 

VARKENSHAAS

Varkenshaas
  • €19.00 per KG
  • De haas komt uit de rug van het varken en heeft een langgerekte vorm. Een zeer mals stukje vlees

RIBKARBONADE

Ribkarbonade
  • €13.00 per KG
  • De ribkarbonade komt van de voorkant van de rug. Het bevat een stukje rib. Zonder rib is het een filetlapje.

SCHNITZEL

Schnitzel
  • €14.00 per KG
  • De schnitzel komt uit de achterham van het varken. Ze worden "met de draad mee" gesneden, waardoor ze bij het bakken plat in de pan blijven liggen.

HAASKARBONADE

Haaskarbonade
  • €14.00 per KG
  • De haaskarbonade komt van de achterkant van de rug. De meest magere van de drie soorten karbonades, met veel smaak. Het woord ‘haas’ in de naam geeft al aan dat de varkenshaas in deze karbonade zit.
 

SCHOUDERKARBONADE

schouderkarbonade
  • €12.00 per KG
  • Deze karbonade komt uit de voorkant van de rug en uit de schouder van het varken. Deze karbonade is het minst mager en heeft een langere bereidingstijd dan de andere kabonades

BUIKSPEK

VLEES
  • €14.00 per KG
  • Van buikspek worden de speklapjes gesneden. Dit is een stuk met zwoerd van rond de 500 gram. Nu ook stukken van een kilo, voor op de BBQ.

PROCUREUR

VLEES
  • €16.00 per KG
  • Tegenwoordig bekend als "Pulled pork" Een heerlijk deel van het varken, smaakvol door het vet.

SHOARMA

VLEES
  • €12.00 per KG
  • Varkensreepjes met een overheerlijke kruiding!
 

VARKENSROLLADE

VLEES
  • €15.00 per KG
  • Een subtiel gekruide, malse varkensrollade. Bijzonder smaakvol! Aanbraden in roomboter, dan 40 minuten het vuur laag. Lekker bedruipen met zijn eigen braadvocht .

NASIVLEES / POULET

VLEES
  • €11.00 per KG
  • Het vlees is afkomstig van de ham of schouder van het varken en is licht doorregen.

HAMLAP

Hamlappen
  • €12.00 per KG
  • Natuurlijk afkomstig uit de ham. Een mals stukje varkensvlees. Zeker ook geschikt voor saté.

SPARERIB

Spareribs
  • €12.00 per KG
  • De spareribs zijn afkomstig uit de rug van het varken en zijn dik gesneden. Lekker marineren en op de BBQ!
 

SCHOUDERLAP

schouderlap
  • €14.00 per KG
  • Het schouderlapje is gesneden van de schouder. Het is echt stoofvlees. Ook wordt het schouderlapje gebruikt om schouderham van te maken.

KRABBETJES

Krabbetjes
  • €9.00 per KG
  • Heerlijk voor in de erwtensoep, deze goed bevleesde krabbetjes! Maar kunnen ook op de BBQ!

RACK

rack
  • €15.00 per KG
  • Rack is een karbonade met een extra rand spek en een lang bot. Erg fraai om te serveren, maar vooral erg lekker! BBQ...

BOVENPOOT

Boevnpoot
  • 9.00 per KG
  • Bovenpoot van het varken, ook wel hips genoemd, is erg geschikt voor stoofgerechten en hoort in de erwtensoep.
 

Sate

Sate
  • 12.50 per KG
  • Een lekker gekruide en malse saté.

LEVER

Brabants-varken-varkenslever-650×400
  • 5.00 per KG
  • ....

NIERTJES

31_varkensnier
  • 5.00 per KG
  • .....

VARKENSKOP

27_kop
  • 5.00 per KG
  • Om zelf ZULT van te maken of Balkenbrij
 
 

HALF VARKEN

HalfVarken
  • 9.00 per KG
  • Voor de liefhebber
 

KWART VARKEN

KwartVarken
  • 9.50 per KG
  • Voor de kleine liefhebber